Levering 1-3 dage | Fragt kun 50 kr | Gratis levering over 500 kr

GaitLine

"Vores ambition er at udvikle verdens bedste sko til det gående og stående menneske"

Ud over smerter i selve foden udløser forkerte bevægelser også rotationer i ankel, underben, lår, bækken og rygrad. Videnskabelige rapporter peger på at næsten 70% af alle muskel- og skeletmæssige skader i knæ, hofter, bækken og rygrad opstår efter forkerte bevægelser med foden.

GaitLine-skoene optimerer din gang, og sikrer dig en korrekt bevægelse og vægtfordeling i foden.

Forkerte bevægelser, her en indadvendt fod, udløser rotationer i hele kroppen som kan give problemer med muskler eller skelet.

 

Naturlig fodposition giver en balanceret fod som medfører optimal benjustering og kropssymmetri. 

Smertelindring

GaitLine kan lindre smerterne ved en række forskellige lidelser. Vi anbefaler dig at pøve skoene hvis du lider af en af disse lidelser.

 • Gigt
 • Hælspore
 • Halluxsmerter
 • Planar fasciitissmerter
 • Smerter i knæ efter operation eller som følge af gigt eller hypermobile led
 • Smerter i lænd eller hofte
 • Iskias smerter
 • Nedsunken forfod eller fodbue
 • Nervesmerter i forfoden
 • Bækkensmerter
 • Tilbagevendende skinnebensbetændelse

Teknologien

GaitLine er udviklet af den norske fodspecialist Havard Engell. Han har bl.a. arbejdet med smerteforebyggelse hos norske OL atleter og har brugt sin erfaring til at udvikle den patenterede Sensory GaitLine teknologi (SGL).
Skoene flytter vægtpunktet væk fra det bagerste af hælen når du står. I bevægelse holdes akillessenen lodret, og afviklingen følger balanceaksen mellem mellemfod og forfod. Forfodsgængen aflaster tåledene og giver en hurtig afvikling.

Lars Knutzon: ”Jeg er vanvittig doven, når det kommer til motion” 

Skuespiller Lars Knutzon har for længst passeret pensionsalderen, men er stadig aktiv både foran kameraet og på teaterscenen. Skal helbredet følge med hans aktivitetsniveau på arbejdsfronten, har Lars måtte sande, at motion er et nødvendigt onde.

Et nedsunket forfodsben har tidligere gjort det umuligt at gå ture uden store smerter. Men efter nu at have mærket, hvordan Gaitline-sko reducerer smerten i foden, er Lars klar til at prioritere gåturene og holde alderens skavanker for døren.

Vi kender den folkekære skuespiller Lars Knutzon som bl.a. statsminister Birgitte Nyborgs passionerede Christiansborg-kollega og mentor Bent Sejrø i TV-serien Borgen. Den 75-årige skuespiller ligger ikke på den lade side, selvom alderen naturligt nok sætter nogle begrænsninger for hvilke roller, han påtager sig. 

”På teatret i dag stiller de unge instruktører krav til, at replikkerne skal akkompagneres af store kropsbevægelser. Som skuespiller skal man derfor være meget kropslig og i god fysisk form for at kunne gøre sit job godt og leve op til kravene. Da jeg var ung, var jeg en meget kropslig skuespiller og overspillede, fordi jeg elskede at bruge min krop på scenen, men det udsætter jeg ikke mig selv for mere. Jeg kan da godt have en rolle, hvor jeg skal lære en dans eller skynde mig hen over scenen, men så er det også det,” siger Lars Knutzon med et skævt smil og det velkendte glimt i øjet. 

Skoene skal sikre gåturene
Selvom Lars er rundet 75 år, har han ingen planer om at sætte tempoet ned foreløbigt. Passionen for sit fag som både skuespiller og instruktør driver stadig værket. 

Men Lars er også klar over, at hvis helbredet skal følge med hans aktivitetsniveau på arbejdsfronten, skal motion og gåture prioriteres i hverdagen.

”Jeg må med skam melde, at jeg er vanvittig doven, når det kommer til motion. Jeg hader det på forhånd. Men jeg har en ambition om at prioritere gåture, fordi jeg som forhenværende astmapatient kan være i risikogruppen for at få KOL. Med motion styrker jeg mine lunger og kan forhåbentlig holde KOL for døren,” forklarer Lars Knutzon.

Med et nedsunket fodrodsben og midlertidige problemer med at styre bentøjet og balancen, kan det være svært at finde gejsten til at gå lange ture. Men Lars har bestemt sig for, at det ikke skal være faktorer, der stopper ham.  

”Jeg har nu i nogle år gået i Gaitline-sko, som gør, at jeg ikke generes af stærke smerter i fødderne, når jeg går eller står trods mit nedsunkne fodrodsben. De sko hjælper mig også meget, når jeg er på arbejde, fordi der går meget tid med at stå og vente, når jeg har prøver på teateret eller er med til film og tv-optagelser. En nedsunken fodrodsknogle kan være så smertefuld, at man slet ikke kan gå. Det oplevede jeg for nogle år siden på storbyferie i Berlin, hvor jeg gik direkte på knoglen,” forklarer Lars Knutzon og fortsætter: ”Gaitline-skoene er bløde og aflaster trykket på knoglen.”
 

Mia Lyhne: ”Motion skal være på mine præmisser og ikke et uoverkommeligt projekt fra starten” 

Som mor til tvillingepiger på syv år og et job med lange arbejdsdage bliver sundhed et pragmatisk spørgsmål for skuespiller Mia Lyhne. Det skal føles godt for kroppen. De høje hæle er byttet ud med bløde sneakers, og badning i den kolde sø på løberuten er udskudt på ubestemt tid.      

Vi møder skuespiller Mia Lyhne på Dragør Havn, hvor Mia fortæller;    

”I hverdagen tænker jeg over at få rørt mig. Ikke fordi mit job kræver det, men fordi jeg kan mærke, at jeg får det bedre efterfølgende. Men motion skal være på mine egne præmisser. Det skal ikke være et uoverkommeligt projekt fra starten, når man også skal nå mange andre ting for at få hverdagen til at hænge sammen. Jeg har fx læst, at en løbetur ikke behøver at vare mere end 20 minutter, og det har jeg virkelig taget bogstaveligt. Så er det nemmere at overkomme, tage sig sammen og komme ud et par gange om ugen. Og så danser jeg i min stue, for det gør mig virkelig glad.”

I en periode havde Mia en fast løbe rute forbi en sø, som hun sprang i. Et program om vinterbadning i Sundhedsmagasinet på DR har dog gjort, at det er blevet en anelse sværere at springe i det kolde vand.  

”Jeg var så stolt af, at jeg sprang i det iskolde vand. Men når det nu ikke er dokumenteret, at vinterbadning holder forkølelsen for døren eller gør mig mere sund, har jeg haft en anelse svært ved at tage mig sammen til at hoppe i søen, når det er koldt,” siger Mia.

Smerte i hælen betød skoskifte 
Før i tiden var høje sko en fast del af Mias hverdagsoutfit, fordi hun som så mange andre drømte om et par ekstra centimeter i højden. Men med alderen har pragmatikken sneget sig ind, og forfængeligheden er trådt lidt i baggrunden. 

”Jeg får ondt i fødderne, når jeg går i høje hæle. Derfor er de høje hæle byttet ud med Gaitline-sneakers af den simple årsag, at de er rare at gå i. Jeg ville faktisk gerne gå i høje hæle, så jeg kunne se lidt højere ud, så løsningen må være, at Gaitline begynder at lave sneakers med lidt mere højde på,” siger Mia og griner. 

Da Mias tvillingepiger var yngre, var der mange tunge løft i hverdagen. Mias krop blev overbelastet af at have to små børn på armen mange gange dagligt, og pludselig fik hun store smerter i hælen, der gjorde det svært at gå.  

”Jeg var bange for, at det var en hælsporer, men det var det heldigvis ikke. Jeg troede, at jeg skulle have grimme sundhedssko for at afhjælpe smerten, men jeg fik i stedet anbefalet Gaitline-sneakers. Det har jeg ikke fortrudt, fordi de er virkelig gode for foden og kroppen og har nu været en fast del af mit skosortiment i en del år,” fortæller Mia Lyhne, der ikke længere er plaget af smerter i hælen.        

”Når man spiller teater, kan det være hårdt for kroppen, fordi man ofte bevæger sig på en skrå scene. Det kan mærkes i knæene, ryggen og fødderne efter en hel dag med prøver eller en forestilling. Derfor er det vigtigt at holde småskavanker i skak, for dem har jeg ligesom alle andre kvinder i min alder,” siger Mia Lyhne.